Bób gotuj w osolonej wodzie do miękkości. Odcedź na sicie i przelej zimną wodą. Obierz go ze skórki.
Kalafior podziel na różyczki i gotuj na parze al dente.
Marchewki i cebulę obierz. Marchewki pokrój w paski, cebulę w drobną kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć najpierw cebulę, a kiedy zacznie się szklić, dodaj marchew. Całość smaż na niewielkim ogniu przez 8-10 minut.
Na patelnię wlej mleczko kokosowe, dodaj bób, kalafior, pastę curry, sól i pieprz.
Całość wymieszaj i duś na małym ogniu jeszcze około 10 minut. Curry przed podaniem posyp posiekanym szczypiorem.
0 porcje
* % dziennego zapotrzebowania informuje, jaki jest udział składnika odżywczego w codziennej diecie. W ogólnych zaleceniach żywieniowych przyjmuje się, że dzienna wartość kalorii to 2000 kalorii.