Ryż basmati ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Cebulę pokrój w kostkę, paprykę w paski. Kukurydzę i fasolę odsącz z zalewy.
Na patelni rozgrzej olej i wrzuć cebulę. Smaż na średnim ogniu przez minutę, następnie dodaj mięso mielone i smaż, aż zmieni kolor.
Do mięsa dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i chwilę podsmaż.
Dodaj odsączoną fasolę czerwoną i kukurydzę. Zalej passatą pomidorową i gotuj na małym ogniu przez około 5 minut. Dopraw solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i papryką ostrą według własnych preferencji.
Na koniec na patelnię dodaj ryż i całość wymieszaj.
Na każdą tortillę nałóż porcję przygotowanego farszu. Zawiń tortillę, zaginając boki do środka, a następnie zroluj. Gotowe burrito możesz grillować, podpiec z piekarniku lub na suchej patelni.
0 porcje
1 sztuka
* % dziennego zapotrzebowania informuje, jaki jest udział składnika odżywczego w codziennej diecie. W ogólnych zaleceniach żywieniowych przyjmuje się, że dzienna wartość kalorii to 2000 kalorii.