Opcje drukowania:

Domowy gyros drobiowy

 2 piersi z kurczaka (około 400 g)
 łyżeczka przyprawy kebab-gyros, po 1/3 łyżeczki soli, pieprzu, ostrej papryki, suszonego czosnku
 2 łyżki oleju rzepakowego
1

Pierś z kurczaka umyj, osusz, oczyść z błon i pokrój w paski.

2

Olej wymieszaj z przyprawami w miseczce i włóż do takiej marynaty kurczaka. Mięso odstaw przynajmniej na pół godziny do lodówki.

3

Kurczaka wraz z marynatą przełóż na jedną z części zgiętego na pół arkuszu papieru do pieczenia. Nakryj ją drugą połówką papieru i zawiń brzegi, tworząc pakunek.

4

Całość przełóż na rozgrzaną patelnię i smaż z jednej i drugiej strony po kilka minut.

5

Sakiewkę otwórz i mięso odsącz z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.