Zacznij od fasolki: umyj ją dokładnie, odetnij końcówki i pokrój na kawałki. Gotuj ją na parze do miękkości.
W międzyczasie przygotuj kurczaka: pokrój go w kostkę, dopraw przyprawami i odstaw przynajmniej na 15 minut.
Cebulę i pomidory pokrój w kostkę, paprykę w paski.
Rozgrzej patelnię, wlej olej i podsmaż kurczaka na złocistobrązowo. Dodaj cebulę i paprykę. Smaż, aż warzywa zmiękną.
Wszystko przełóż do garnka. Dodaj ugotowaną fasolkę, wodę, passatę pomidorową, suszone pomidory, erytrytol i przyprawy. Całość wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu jeszcze około 15 minut.
0 porcje
1 talerz
* % dziennego zapotrzebowania informuje, jaki jest udział składnika odżywczego w codziennej diecie. W ogólnych zaleceniach żywieniowych przyjmuje się, że dzienna wartość kalorii to 2000 kalorii.