Opcje drukowania:

Muffiny jajeczne – pyszne śniadanie

Porcje10 porcjiCzas przygotowania10 minCzas gotowania20 minCałkowity czas30 min

Muffiny jajeczne – pyszne śniadanie

 8 jajek rozmiar M
 1 krążek sera camembert
 4 suszone pomidory w oleju
 2 łyżki jogurtu naturalnego
 po dużej szczypcie soli, pieprzu, czosnku granulowanego
 ½ łyżeczki ziół prowansalskich
1

Camembert pokrój w trójkąciki. Suszone pomidory odsącz z oleju i pokrój w kostkę.

2

Jajka wbij do miski i roztrzep widelcem. Dodaj do nich jogurt, suszone pomidory, zioła i przyprawy. Całość wymieszaj dokładnie np. rózgą kuchenną.

3

Masę przelej do foremek na muffiny, do około 3/4 wysokości. Na wierzchu każdej muffiny ułóż trójkąty camemberta.

4

Formę z muffinami włóż do piekarnika nagrzanego do 180 C i piecz przez 20 minut z termoobiegiem.

Wartości odżywcze

0 porcje

Wielkość porcji

1 sztuka


Ilość na porcję
Kalorie117
% Dzienne zapotrzebowanie *
Całkowita zawartość tłuszczu 8.9g12%
Węglowodany 1.4g1%

Błonnik 0.5g2%
Białka 7.8g

* % dziennego zapotrzebowania informuje, jaki jest udział składnika odżywczego w codziennej diecie. W ogólnych zaleceniach żywieniowych przyjmuje się, że dzienna wartość kalorii to 2000 kalorii.