Omlet ze szparagami to pyszny i pożywny pomysł na szybkie śniadanie. Warto z niego skorzystać w maju i czerwcu, kiedy mamy sezon na szparagi.
Szparagi umyj i oderwij im twarde końcówki. Pozostałą część pokrój na kawałki długości 2-3 cm. Wrzuć je na patelnię z rozgrzanym masłem i podsmaż przez chwilę.
Jajka wbij do miski. Dodaj mleko i przyprawy. Całość krótko miksuj lub ubij trzepaczką.
Masę jajeczną wlej na patelnię ze szparagami. Patelnię nakryj pokrywką i całość smaż na małym ogniu przez około 10 minut, aż masa jajeczna się zetnie.
Pod koniec smażenia omlet posyp startym serem żółtym.
Wielkość porcji 345 g
Porcje 0
* Procentowe dzienne wartości oparte są na diecie zawierającej 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od Twoich potrzeb kalorycznych.