Owsianka budyniowa to pomysł na pyszne śniadanie. Jest odżywcza, sycąca, a do tego zadowoli nawet największego łasucha.
350 ml mleka przelej do garnka. Dodaj do niego również płatki owsiane i całość gotuj przez około 10 minut na wolnym ogniu, aż płatki owsiane będą miękkie. Owsiankę mieszaj od czasu do czasu.
W pozostałych 150 ml mleka rozpuść proszek budyniowy. Płyn przelej do gotującego się mleka z płatkami i mieszając dokładnie, gotuj przez minutę. Do budyniu dodaj pół banana pokrojonego w kostkę.
Owsiankę przelej do miseczek, udekoruj plastrami połówki banana i posyp posiekanymi orzechami.
Wielkość porcji 385 g
Porcje 0
* Procentowe dzienne wartości oparte są na diecie zawierającej 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od Twoich potrzeb kalorycznych.