Do garnka lub miski z wodą wsyp sól i mieszaj, aż całkowicie się rozpuści. Następnie zanurz w solance serki, tak aby były całkowicie przykryte, i odstaw je do lodówki na około 12 godzin.
Po tym czasie wyjmij serki z wody i osusz je ręcznikami papierowymi. W osobnych miseczkach przygotuj mieszanki przypraw i dokładnie obtocz w nich serki z każdej strony.
Przełóż serki na kratkę piekarnika nagrzanego do 50°C i piecz w trybie góra-dół przez godzinę. Następnie zwiększ temperaturę do 70°C i piecz jeszcze przez godzinę. Po upieczeniu wyjmij serki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli masz taką możliwość, zamiast pieczenia możesz je uwędzić.
0 porcje
100 g
* % dziennego zapotrzebowania informuje, jaki jest udział składnika odżywczego w codziennej diecie. W ogólnych zaleceniach żywieniowych przyjmuje się, że dzienna wartość kalorii to 2000 kalorii.