Twaróg przełóż do miseczki. Dodaj jajka, mąkę, proszek do pieczenia, sól i pieprz. Składniki zmiksuj blenderem na jednolitą masę.
Rozsmaruj dwa płaskie placki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 C i piecz przez 15 minut w trybie góra-dół.
Czosnek przeciśnij przez praskę. W rondelku rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Smaż przez około 2 minuty.
Do rondelka wlej pasatę i dodaj przyprawy. Całość gotuj jeszcze około 5 minut.
Pieczarki pokrój w grube plastry i podsmaż na łyżeczce oleju.
Na podpieczonych spodach rozsmaruj sos. Rozłóż równomiernie, pieczarki, szynkę pokrojoną w paski i plastry pomidora. Na wierzchu ułóż stary lub pokrojony w plastry ser żółty.
Całość piecz dodatkowe 10 minut.
Wyjmij pizzę z piekarnika. Przed podaniem posyp rukolą.
0 porcje
1 sztuka
* % dziennego zapotrzebowania informuje, jaki jest udział składnika odżywczego w codziennej diecie. W ogólnych zaleceniach żywieniowych przyjmuje się, że dzienna wartość kalorii to 2000 kalorii.