Placki owsiane z bananem i rodzynkami świetnie sprawdzą się na szybkie i pyszne śniadanie na słodko czy zdrowy deser.
Płatki owsiane i rodzynki wymieszaj ze sobą i zalej mlekiem. Odstaw na około 20 minut, aby napęczniały.
Banana zmiksuj albo rozdrobnij widelcem na gładką masę. Banana dodaj do płatków owsianych razem z jajkiem i cynamonem. Całość dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej łyżkę oleju (jeśli masz patelnię z nieprzywierającą powłoką, to w ogóle nie wlewaj oleju). Dużą łyżką nakładaj porcje ciasta, lekko rozpłaszczając, aby uformowały się placuszki. Smaż je z obu stron po około 4-5 minut na złoty kolor.
Wielkość porcji 205 g
Porcje 0
* Procentowe dzienne wartości oparte są na diecie zawierającej 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od Twoich potrzeb kalorycznych.