Pierś z kurczaka umyj, osusz, dopraw ulubioną przyprawą do kurczaka i odstaw na kilka minut, aby smaki się przeniknęły. Następnie ugotuj ją na parze i odstaw do wystudzenia. Zimne mięso pokrój na plasterki.
Makaron z ciecierzycy ugotuj al dente (nieco krócej niż zaleca producent na opakowaniu), następnie odcedź i przepłucz zimną wodą.
Pomidory koktajlowe pokrój na ćwiartki, cebulę pokrój w piórka, a oliwki w plasterki.
Fetę pokrój w kostkę. Słonecznik upraż na suchej patelni.
W miseczce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, sól i pieprz.
W dużej misce połącz ugotowany makaron, pokrojonego kurczaka, pokrojone warzywa, fetę, mix sałat i prażony słonecznik. Polej przygotowanym sosem i delikatnie wymieszaj
0 porcje
* % dziennego zapotrzebowania informuje, jaki jest udział składnika odżywczego w codziennej diecie. W ogólnych zaleceniach żywieniowych przyjmuje się, że dzienna wartość kalorii to 2000 kalorii.