Szybki chłodnik z buraków konserwowych to pyszna potrawa, którą można zajadać się bez wyrzutów sumienia w upalne letnie dni.
Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój na pół.
Wszystkie warzywa umyj dokładnie i osusz. Rzodkiewki i ogórki pokrój w kostkę. Szczypior drobno posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę.
Do miski przełóż buraki ze słoika wraz z całą zalewą, ogórki, rzodkiewki, szczypior i czosnek. Zalej wszystko kefirem, dodaj sok z cytryny, przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie.
Chłodnik włóż do lodówki na około 15 minut do schłodzenia, następnie przełóż go na talerze i dodaj połówki jajka.
Porcje 0
* Procentowe dzienne wartości oparte są na diecie zawierającej 2000 kalorii. Twoja dzienna wartość może być wyższa lub niższa w zależności od Twoich potrzeb kalorycznych.